Opazovanje rjavega medveda v njegovem naravnem okolju

Loška dolina leži na skrajnem jugu Slovenije. Obdajajo jo prostrani notranjski gozdovi, ki so največje strnjeno in nenaseljeno gozdno območje v Srednji Evropi. Idealen življenjski prostor številnih živalskih vrst, od Ljubljane oddaljen zgolj uro vožnje!Tukaj vas izkušeni vodniki popeljejo na varno opazovanje rjavega medveda (Ursus arctos) v njegovem naravnem okolju – gozdu. Za vas smo pripravili dva programa.

Opazovanje rjavega medveda

Opazovanje rjavega medveda v naravi
Trajanje: 2-3 ure v večernem času
1 oseba: 180,00 €
2 osebi : 280,00 €
3 osebe: 420,00 €
4 osebe: 530,00 €
otrok (od 10 do 14 let): 98,00 €

Dan z medvedom

Dan z medvedom
Trajanje: 6-7 ur v popoldanskem in večernem času
1 oseba: 282,00 €
2 osebi: 430,00 €
3 osebe: 580,00 €
4 osebe: 728,00 €
otrok (od 10 do 14 let): 117,00 €

Cene veljajo do 31. 12. 2024. Cena vključuje vse v programu navedene aktivnosti in zavarovanje udeležencev. Če pri prvem opazovanju udeleženci ne vidijo medveda, denarja ne vračamo. Nudimo pa 50 % popusta pri naslednjem opazovanju.

Program:

Opazovanje rjavega medveda v naravi

Pozno popoldne vas bomo pričakali v Informacijskem centru za opazovanje rjavega medveda – TIC Lož. Predstavili vam bomo bistvene značilnosti rjavega medveda, njegove prisotnosti v Sloveniji in v vsakdanjem življenju ljudi v Loški dolini.

Pred odhodom na opazovanje vas bomo opozorili na načela varnega gibanja v gozdu in uspešnega opazovanja.

Z vodnikom se boste nato iz Informacijskega centra odpeljali v gozd, oddaljen okrog 15 minut vožnje.

Po kratki in nezahtevni hoji skozi gozd se boste povzpeli na opazovalnico in v tišini prisluhnili glasovom gozda ter opazovali živali, ki zahajajo v bližino. Med njimi je tudi rjavi medved.

Program se začne med 16. in 18. uro; začetek je odvisen od dolžine dneva, zato natančnejšo uro vsakemu udeležencu sporočimo ob prijavi. Celoten program traja 23 ure, od tega 2 uri na opazovalnici.

Program:

Dan z medvedom

V zgodnjem popoldnevu vas bomo pričakali v Informacijskem centru za opazovanje rjavega medveda – TIC Lož in vas seznanili s potekom programa, načeli varnega gibanja v gozdu in uspešnega opazovanja.

Z vodnikom se boste nato odpeljali na Gornje Poljane, zaselek na 1000 m nadmorske višine, od Loža oddaljen okrog 20 minut vožnje. Na potepanju po okoliškem gozdu boste odkrivali sledi živali, spoznavali rastlinski svet in seveda prisluhnili zgodbam, ki vedno znova razkrivajo tesno prepletenost in soodvisnost človeka in narave.

Seznanili se boste tudi s kmečkim življenjem v preteklosti in si ogledali etnografsko zbirko kmečkega in gozdarskega orodja ter gospodinjskih pripomočkov.

Okus naravnega in domačega vam bosta pričarali pijača dobrodošlice (domače osvežilne ali žgane pijače) in malica iz lokalnih, sezonskih sestavin.

Za mnoge bo vrhunec dneva večer, ko boste tiho sedli v opazovalnico in sredi gozdnega prostranstva varno, nekaj metrov nad tlemi, opazovali živali, ki zahajajo v bližino – med njimi je tudi rjavi medved.

Program se začne okrog 13. ure; začetek je odvisen od dolžine dneva, zato natančnejšo uro vsakemu udeležencu sporočimo ob prijavi. Celoten program traja 67 ur, od tega okrog 2 uri na opazovalnici.

Kraj srečanja

Povpraševanje

Kaj pravijo naši obiskovalci?

Loading…
Skip to content